Behandelingen

Algemene kinesitherapie

Binnen de algemene kinesitherapie worden klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens behandeld. Er wordt getracht het lichaam zo goed mogelijk functioneel en pijnvrij te krijgen met behulp van manuele handelingen en oefentherapie.

Ook na een operatie is kinesitherapie vaak aangewezen. Dit kan gaan van het leren lopen met krukken, herwinnen van kracht en beweeglijkheid, tot het hervatten van werk- en sportactiviteiten.

Heb je bijvoorbeeld kiné nodig na je knie - of heupprothese, kruisbandoperatie, gescheurde ligamenten of andere traumatische blessures? Dan kan algemene kinesitherapie jou helpen naar een beter herstel. 

Sportkinesitherapie

Door de competitiesporter worden vaak andere eisen gesteld. De lat ligt hier net iets hoger. Na een blessure is de klassieke revalidatieperiode onvoldoende om meteen lichamelijk en mentaal optimaal voorbereid te zijn op de (top)sporthervatting. Er wordt zo sportspecifiek mogelijk gewerkt, indien mogelijk ook on court, om het hele lichaam klaar te krijgen om terug op niveau te kunnen presteren.

Loop je binnenkort een marathon of heb je een overbelastingsblessure of spierscheur opgelopen tijdens je favoriete sport? Dan kan je met specifieke oefentherapie ervoor zorgen dat de belastbaarheid van je lichaam voldoende hoog is om pijnvrij te blijven sporten en bewegen. 

Manuele therapie

Deze specialisatie wordt vooral bij rug- en nekklachten gebruikt om via mobilisatie of manipulatie de gewrichten terug beweeglijker te maken of pijnklachten te verminderen. Ook bij neurologische tekenen (tintelingen, voosheid of uitval van gevoel/motoriek in de ledematen) wordt manuele therapie gebruikt als behandeling.

Ben je opgestaan met een stijve nek of eist de hele dag bureauwerk zijn tol? Manuele therapie kan hier voor jou een oplossing bieden. 

Myofasciale therapie - dry needling

Bij myofasciale therapie wordt er in de eerste plaats gewerkt op pijn die afkomstig is van de spieren. Dit kan door middel van dry needling, waarbij een naaldje wordt gebruikt om triggerpoints aan te prikken. Deze triggerpoints kunnen voor lokale of uitstralende pijnen zorgen die u tegenhouden of hinderen in de uitvoering van uw dagelijkse activiteiten. 

Ook via manuele pressure point therapie kunnen deze triggerpoints worden verholpen. 

Heb je wel eens last van spierpijn, hoofdpijn of verkrampingen? Dan biedt myofasciale therapie een snelle verlichting van je klachten. 

Ook tenniselleboogklachten, schouderpijn of zelfs kaakpijn waarbij je spieren de oorzaak vormen, reageren goed op deze therapie. 

ESWT - Shockwave therapie

Shockwave therapie wordt hoofdzakelijk ingezet bij pees - en botletsels. Door middel van luchtdruk, wordt er een mechanische drukgolf gecreëerd die de aanmaak van nieuw weefsel stimuleert en zorgt voor een sterke pijnvermindering. 

Het herstelproces van de regio waarop shockwave wordt toegepast, wordt hierdoor ondersteund. 

Shockwave therapie is aangewezen bij klachten zoals plantaire fasciopathie (hielspoor), achillespeestendinopathie, tenniselleboog,...